Onze missie SORAG Opleidingen en Cursussen

ONZE MISSIE

De SORAG werd in oktober 1988 gesticht door Frits Groenestijn. Ooit begonnen met nog geen 40 cursisten is de SORAG uitgegroeid tot een moderne onderwijsinstelling met meer dan 4000 cursisten en daarmee een van de grootste in haar soort in Europa. Frits is helaas niet meer onder ons, hij is in oktober 2019 na een ziektebed van enkele maanden overleden.

In 2010 heeft Frits na 22 jaar aan het roer gestaan te hebben een stapje terug gedaan het roer overgeven aan zijn zoon Maurice Groenestijn. Frits heeft zich omdat hij de SORAG niet helemaal los kon laten nog tot ongeveer 2016 op de achtergrond bezig gehouden met adviseren en ontwikkelen van nieuwe ideeën. Maurice stuurt sinds 2010 het SORAG team aan en is daarbij zelf ook nauw betrokken bij het adviseren en begeleiden van onze cursisten. 

Wij streven bij de SORAG drie doelstellingen na:

Aan zoveel mogelijk mensen kwalitatief goed onderwijs aanbieden tegen een voor iedereen betaalbare prijs.

Werken aan een betere wereld door mensen op te leiden die op een mens-, dier- en milieuvriendelijke wijze bezig willen zijn met het geluk en de gezondheid van anderen.

Het verbeteren van de werkgelegenheid door onze lessen te laten drukken en afwerken door een organisatie die tot doel heeft de arbeidsmogelijkheden voor mensen met een beperking te vergroten.