Opleiding Opleiding Bachbloesem specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Bachbloesem specialist

Als je een tijdje met Bachbloesems gewerkt hebt voel je dat je een ander mens bent geworden. Je leert de fijnere gevoelens in jezelf ontdekken, ontdekt onbekende kwaliteiten en gaat patiënten minder als zieke hulpvrager en meer als mens zien. Het werken met Bachremedies is een heel gevoelvolle manier van werken, waarbij je het wezen en de werking van de remedies steeds beter aan gaat voelen. En terwijl dat gebeurt leren je patiënten ook zichzelf ontdekken. Negatieve tendensen worden uiteindelijk op een natuurlijke en zachte manier omgevormd tot positieve feiten.

Dr. Edward Bach, een Engelse arts die deze therapievorm ontwikkeld heeft, was een heel gevoelig mens die -bijna een leven lang zoekend- steeds weer bloesems vond die heilzaam bleken te werken. De bloesems kunnen we tegenwoordig kant-en-klaar kopen, maar de werking ervan moet wel altijd goed begeleid worden. Bachbloesems werken vooral in op de psyche van de mens en van daaruit ook weer op het lichaam en de aandoeningen die bij verstoring van het evenwicht kunnen ontstaan.


Werken met Bachbloesems vraagt ook om het gebruik van je intuïtie. Tegenwoordig is er ook een groot aantal therapievormen die in combinatie met Bachbloesems kunnen worden gebruikt. Zo wordt ook aandacht besteed aan massage met Bachbloesems. Om de veiligheid van je werk te waarborgen bevat deze opleiding ook een module Medische Basiskennis, zodat je eventuele ernstige ziekten tijdig kunt herkennen en de patiënt doorverwijzen.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
De ontdekking van en de filosofie achter de Bachremedies, de bereiding en de onbegrensde toepasbaarheid van deze middelen. Een groot aantal ziektegevallen wordt uitgebreid besproken, alsmede de vele manieren waarop de middelen van Edward Bach kunnen worden toegepast, zoals bij massages, maar ook specifiek bij de behandeling van volwassenen en kinderen.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Bachbloesemtherapie
Bachbloesemtherapie specialisatie
Medische Basiskennis hbo

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3140 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5379

ECTS PUNTEN

21.5 ECTS

De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Bachbloesem specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.