Opleiding Opleiding tot SORAG-Gezondheidsspecialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Gezondheid specialist

De SORAG-Akademie heeft een compacte formule ontwikkeld voor een afgeronde opleiding tot allround gezondheidsspecialist. Je leert op een zeer brede basis hoe homeopathie, kruidengeneeskunde / fytotherapie en reflexologie kunnen worden toegepast, terwijl ook de relatie tussen voeding en gezondheid tot de lesstof behoort. Ziektenleer en de leer van de lichaamsfuncties vormen een essentieel onderdeel van de opleiding, waarbij diagnostiek een belangrijke plaats inneemt.

Irisdiagnostiek vormt een belangrijke aanvulling op de reguliere diagnostische methoden. Ook de benadering van en de houding tot de patiënt vormen een onderdeel van de studie, evenals de manier waarop de patiënten- en financiële administratie van de praktijk moet worden gevoerd.


De lessen worden geheel schriftelijk gegeven en de totale lesstof beslaat circa 7500 pagina's. Samen vormen de lessen een zeer nuttig naslagwerk dat je in de praktijk steeds weer kunt raadplegen. Als cursist van de Opleiding tot SORAG-Gezondheidsspecialist ontvang je maandelijks twee taken. Gedurende de opleiding worden je verschillende schriftelijke toetsingen afgenomen en stuur je maandelijks huiswerk in. Daardoor zijn zowel de docent als jijzelf in staat te controleren of je de lesstof ook inderdaad begrepen hebt. Het inzenden van het huiswerk is overigens niet verplicht en kan desgewenst ook op een later tijdstip plaatsvinden.

Voor een aantal onderdelen van de studie leg je tussentijdse schriftelijke examens af. De deeldiploma's en studieverklaringen geven je aan het einde van de studie het recht om het diploma SORAG-Gezondheidsspecialist te ontvangen. De opleiding duurt in normale gevallen 47 maand waarbij je als cursist maandelijks twee lessen ontvangt. Afhankelijk van je vooropleiding kan de studie ook korter duren. Is dat het geval, dan wordt voor jou een aangepast studierooster samengesteld en wordt het totale lesgeldbedrag daarop afgestemd.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Aromatherapie
Bachbloesemtherapie
Homeopathie
Homeopathie introductie
Kruidengeneeskunde Hbo
Medische Basiskennis hbo
Reflexologie
Voedingsleer Hbo

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 7500 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5387

ECTS PUNTEN

66 ECTS

De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Gezondheid specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.