Opleiding Opleiding Homeopathie specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Homeopathie specialist

Homeopathie kun je gerust rekenen tot de meest toegepaste en ontwikkelde vormen van alternatieve geneeskunde. Doordat meer dan een eeuw lang een enorme hoeveelheid aan behandelingsgegevens is opgetekend kunnen we vandaag de dag een groot scala aan lichamelijke en psychische aandoeningen succesvol met homeopathie behandelen. Homeopathie werkt altijd, maar daaraan is wel een belangrijke voorwaarde verbonden: je moet er heel wat van afweten. Welk middel kies je, welke potentie, welke dosering en hoe lang? Wat mag iemand tijdens de behandeling wel of niet eten en drinken en welke andere leefregels bevorderen de genezing van de patiënt? Kortom: de kwaliteit van een behandeling met homeopathie valt of staat met de kennis van de therapeut.


De Opleiding tot SORAG-Homeopathie specialist leert je niet alleen stapsgewijs met homeopathie om te gaan, maar vormt tegelijk ook je persoonlijke karakter als therapeut. Want ook dat laatste is van belang omdat je bij homeopathie het wezen van de patiënt zoveel mogelijk moet kunnen benaderen en aanvoelen. Homeopathisch behandelen is immers een samenspel tussen de patiënt en de therapeut: de patiënt geneest in feite zichzelf, maar wel met de therapeut als zijn gids.

Een onderdeel van deze totale opleiding vormt de module Medische Basiskennis Hbo, waarin je leert aandoeningen te herkennen en meer aan de weet komt over de reguliere wijze van behandelen. De cursus is zo opgezet dat je al tijdens je studie op een verantwoorde wijze kunt praktiseren en daardoor de nodige ervaring opdoen.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
De werking van homeopathie, geneesmiddelkeuze, potentie en dosering. De geschiedenis en de achtergronden van de homeopathie in het licht van de moderne maatschappij. De praktische behandeling van een groot aantal aandoeningen volgens zowel de klassieke als de klinische homeopathie. Bijzondere aandacht wordt geschonken aan de behandeling van psychische aandoeningen. Voedingsadviezen, interacties en de techniek van het repertoriseren komen eveneens uitgebreid aan de orde.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Homeopathie
Homeopathie introductie
Homeopathie specialisatie
Medische Basiskennis hbo

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3970 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5377

ECTS PUNTEN

36 ECTS

De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Homeopathie specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.