Opleiding Opleiding Kruiden- en Voeding specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Kruiden- en Voeding specialist

Kruidengeneeskunde (fytotherapie) is de oudste vorm van genezen die we kennen. Al duizenden jaren geleden zochten mensen kruiden om hun ziekten en pijn te genezen. Ze deden dat min of meer op hun gevoel, maar tegenwoordig staat ons een enorme hoeveelheid aan ervaringskennis ter beschikking. Kruiden zijn planten en het zijn juist ook weer planten die een belangrijk onderdeel van ons dagelijks menu vormen. Bepaalde groenten zijn niet alleen essentieel voor het behoud van je gezondheid, maar kunnen zelfs een grote gezondmakende waarde vertegenwoordigen.


De manier van voeden staat een gezonde manier van leven tegenwoordig steeds meer in de weg en vormt dan ook vaak de basis voor het ontstaan van ziekten. Toch zijn er heel wat verschillende gezondmakende alternatieve voedingssystemen die zonder veel moeite toegepast kunnen worden. Wat heb je wel nodig en wat niet? Welke kruiden kun je wel en welke niet adviseren bij bepaalde aandoeningen, en welke kruiden of planten zijn juist gevaarlijk? Hoe maak je een keuze uit de grote verscheidenheid aan geneeskrachtige kruiden en voedingsmiddelen?

De Opleiding tot SORAG-Fytotherapie & Voeding specialist geeft je een brede basis om een praktijk te voeren waarin het genezen met kruiden en het geven van voedingsadviezen centraal staan. Ook wordt er in deze opleiding aandacht besteed aan reinigingskuren en mogelijkheden om ziekmakend overgewicht te reguleren.Via de module Medische Basiskennis Hbo leer je aandoeningen te onderkennen, zodat je op een verantwoorde manier kunt behandelen en als dat nodig is een patiënt naar een arts of collega-therapeut door kunt verwijzen.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
De praktische toepassing van kruidengeneeskunde bij de behandeling van een groot aantal aandoeningen, op welke manier het juiste middel kan worden gevonden, de invloed van de voeding op de gezondheid en hoe met gezonde voeding de gezondheid verbeterd kan worden. Een groot aantal facetten van de alternatieve voedingsleer komt aan de orde, alsmede voedselallergie en de voeding tijdens zwangerschap. Ook wordt aandacht besteed aan reinigings- en vastenkuren.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Kruidengeneeskunde Hbo
Medische Basiskennis hbo
Voedingsleer Hbo

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3020 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5380

ECTS PUNTEN

26 ECTS

 


De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Kruiden- en Voeding specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.