Opleiding Opleiding Natuurgeneeskunde specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

De natuurgeneeswijzen maken in de westerse wereld een belangrijk deel uit van de additieve behandelmethoden. Aandacht voor zowel het lichaam als de geest staan daarbij voorop, omdat deze een grote invloed op elkaar uitoefenen. De traditionele Chinese geneeswijzen, de ayurvedische geneesmethoden en chakratherapie vormen binnen de natuurgeneeskunde een uiterst effectieve en prettige behandelcombinatie. Daarnaast geeft iriscopie inzicht in zowel de fysieke als de spirituele oorzaken en gevolgen van een groot aantal aandoeningen.


In deze allround opleiding maak je kennis met deze menselijke en op de persoon afgestemde therapievormen. Elk mens is uniek en daardoor treden bij hem of haar specifieke ziekten en ongemakken op. De traditionele Chinese geneeswijzen, Qi gong en Ayurveda maken het mogelijk om elk type mens een passende individuele medische behandeling te geven. Deze geneeswijzen beschikken daarnaast over een groot aantal mogelijkheden om -samen met iriscopie- een juiste diagnose te kunnen stellen. Ook het behandelen van de chakra's en yoga-oefeningen maken deel uit van het genezingsproces en worden daarom uitgebreid behandeld.

In de Opleiding tot SORAG-Natuurgeneeskunde specialist kom je met al deze facetten in aanraking en leer je op een verantwoorde wijze deze op de gehele mens gerichte geneeswijzen met succes in praktijk te brengen. Daarnaast geeft de lesstof je een dieper inzicht in jezelf als mens en als therapeut.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
Het ontstaan en de toepassing van traditionele Chinese geneeswijzen (TCM), Chinese kruidenleer en pathologie. Het belang van een goede balans tussen yin en yang, pols- en tongdiagnose, acupressuur, yoga-oefeningen, Tuina massagetechnieken en behandelmethoden, de toepassing van Qi gong, Ayurveda en de uitspraak van Chinese klanken, het diagnosticeren en weer in balans brengen van de chakra's alsmede de ontwikkeling, toepassingsmogelijkheden en achtergronden van iriscopie.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopathische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Ayurvedische Geneeskunde
Chakratherapie
Chinese Geneeskunde
Iriscopie
Medische Basiskennis hbo

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3200 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5386

ECTS PUNTEN

20.5 ECTS

 


De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.