Opleiding Opleiding Orthomoleculaire Voeding specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist

De mens is wat hij eet' is een veel gehoorde uitdrukking. Daar schuilt een grote mate van waarheid in, want wie niet gezond eet loopt vroeg of laat de kans om ziek te worden. Veel mensen die zich door een natuurgeneeskundig therapeut laten behandelen realiseren zich niet dat de manier waarop zij zich voeden de oorzaak van hun klachten vormt. Eten is zoiets vanzelfsprekends geworden, dat sommigen er niet bij nadenken en kiezen voor de ‘snelle' hap of voedsel dat door de voedingsindustrie aangevuld is met allerlei stoffen die de houdbaarheid en de smaak moeten verbeteren.


Kinderen weten soms zelfs niet dat groenten in de natuur groeien, maar menen dat deze in de fabriek gemaakt worden. Eten is niet alleen iets dat je nu eenmaal moet doen, maar je dient er ook het nodige van af te weten. Is dat niet het geval, dan loop je kans op vitaminen- of mineralentekorten. Ook eiwitten, koolhydraten en vetten spelen een cruciale rol en zijn niet altijd zo slecht als gesteld wordt. De verhoudingen waarin mensen deze voedingsstoffen binnen krijgen is eveneens van belang. Maar heel belangrijk is ook dat eten lekker is en dat je ervan kunt genieten. Soms is het noodzakelijk om voedingssupplementen te gebruiken maar je moet dan wel weten welke en hoeveel.

Overgewicht, maar ook ondergewicht vormen een belangrijk gevolg van een verkeerde manier van voeden. Gewichtsproblemen hebben daarnaast vaak een psychische achtergrond en zijn alleen maar op een positieve manier te beïnvloeden wanneer je over voldoende kennis op dit gebied beschikt. Of iemand te dik of te dun is, is een individuele zaak, want ieder mens is nu eenmaal anders. De orthomoleculaire voedingsleer vormt daarom ook een uitstekende basis om op individuele wijze gewichtsproblemen op te lossen.

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
Orthomoleculaire voedingsleer, het belang van preventie, het spijsverteringsproces, de werking en toepassing van voedingssupplementen, behandelen van een groot aantal aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, klachten bij jongeren, volwassenen en senioren, de gevolgen en oorzaken van over- en ondergewicht, psychische factoren, diverse manieren van berekenen van het lichaamsgewicht, verschillende bevolkingsgroepen en hun eetgewoonten, de invloed van medicijngebruik, dagmenu's en het motiveren en coachen van mensen met voedings-, gezondheids- en gewichtsproblemen.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Gewichtscoaching
Medische Basiskennis hbo
Orthomoleculaire Voedingsleer hbo

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Reflexologie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3700 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5381

ECTS PUNTEN

26 ECTS

De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.