Opleiding Opleiding Reflexologie specialist | SORAG Opleidingen en Cursussen

SORAG-Reflexologie specialist

Reflexologie is een verzamelnaam voor behandelingen waarbij we bepaalde onder de huid liggende zones stimuleren. Daarmee bereiken we dat geblokkeerde energiebanen in het lichaam weer vrijgemaakt worden en ziekten worden bestreden. Want juist het geblokkeerd zijn van energiebanen zorgt er in veel gevallen voor dat mensen ziek worden, soms zelfs ernstig en chronisch ziek. Het komt nogal eens voor dat aandoeningen door middel van slechts enkele behandelingen succesvol en blijvend genezen.


Behalve als genezende behandeling kunnen we reflexologie ook toepassen als methode om een diagnose te stellen. Diagnosticeren én behandelen gaan daarom goed samen en vullen elkaar aan. In deze opleiding wordt een groot aantal behandelingen getoond die allemaal aan de praktijk ontleend zijn. Aan de orde komen onder andere hand- en voetreflexologie, alsmede oor- en gezichtsreflexologie, magneettherapie en drukpuntmassage (shiatsu). Ook een aantal andere therapievormen die gecombineerd worden met reflexmassage komen uitgebreid aan de orde.

Een zelfstandige praktijk voeren als reflexoloog vraagt niet alleen kennis om te kunnen behandelen, maar ook om op een verantwoorde manier een diagnose te kunnen stellen en te weten hoe dit in de reguliere gezondheidszorg in zijn werk gaat. 

DEZE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
Met behulp van de verschillende vormen van reflexologie, zoals onder andere hand-, voet-, gezichts-, oorreflexologie en acupressuur wordt de behandeling van een groot aantal acute en chronische lichamelijke en psychische aandoeningen op praktische wijze besproken. Ook wordt reflexologie als methode om een diagnose te stellen behandeld, onder andere door middel van voet-, hand- en gezichtsdiagnostiek.

Bij deze opleiding ontvang je een proeflicentie van het VIG-computerprogramma, het Vademecum Integrale Geneeswijzen. Dit is het meest complete programma op het gebied van onder andere natuurlijke, homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, alsmede vitamines en veel informatie over natuurlijke behandelwijzen.

Wil je meer informatie of een studieadvies?

Deze opleiding bestaat uit de modulen:
Medische Basiskennis hbo
Reflexologie
Reflexologie specialisatie

Andere op SORAG-Specialisten opleidingen toegespitste opleidingen zijn:
SORAG-Gezondheid specialist
SORAG-Homeopathie specialist
SORAG-Bachbloesem specialist
SORAG-Kruiden- en Voeding specialist
SORAG-Diergezondheid adviseur
SORAG-Orthomoleculair Voeding specialist
SORAG-Massage- en Ontspanning specialist
SORAG-Personal Coaching specialist
SORAG-Psychologie specialist
SORAG-Spiritueel Gezondheid specialist
SORAG-Natuurgeneeskunde specialist

Het is alleen mogelijk om voor iedere module afzonderlijk via de cursusinformatiepagina van de module een inhoudsopgave te bekijken.

Onder de omschrijving van deze opleiding vind je de verschillende modules die in deze opleiding zijn opgenomen.

Door op de link te klikken kom je rechtsreeks op de betreffende cursusinformatiepagina terecht.

OMVANG

Deze volledig schriftelijke studie omvat circa 3260 pagina's op A5-formaat

HUISWERK

inzenden per post of digitaal via internet

STUDIEBELASTING

bij 2 lessen per maand 8-10 uur per week 

NIVEAU

hbo-niveau

CURSUSAANVANG

je kunt op elk gewenst moment met de opleiding starten

VOOROPLEIDING

toegankelijk vanaf mbo-niveau

STUDIEMATERIAAL

het lespakket bevat een fraai opbergsysteem en is inclusief alle benodigde studiematerialen en/of boeken

STUDIEVERKLARING

wordt na afsluiting van elke cursusmodule en inzending van het huiswerk kosteloos verstrekt

EXAMEN 

je kunt desgewenst tijdens de studie voor de verschillende modulen afzonderlijk een digitaal thuisexamen afleggen

ERKENNING

ACCREDITATIECODE KTNO

K5378

ECTS PUNTEN

22.5 ECTS

 


De gedrukte proefles is tevens de eerste les van de cursus waarvoor je deze proefles aanvraagt. Deze proefles zal bij het doen van een definitieve inschrijving verrekend worden.

De SORAG respecteert je privacy en verkoopt je gegevens niet aan derden. Meer informatie vind je in het privacy statement.


Ik verzoek een proefles te ontvangen van: SORAG-Reflexologie specialist

   
:


* = Verplicht invulveld

Betaalmethode

 Door het bedrag van € 43.85 zelf per direct over te maken. Het bedrag dient direct na het doen van de aanvraag overgemaakt te worden naar IBAN-bankrekening NL61 RABO 0119 0480 27 t.n.v. de SORAG o.v.v. de naam van de aanvrager en de cursusnaam van de cursus waarvoor je de proefles hebt aangevraagd.


 Betaling ineens proefles door € 43.85 inclusief verzendkosten over te maken via
( Betaling via IDeal is alleen mogelijk vanaf een Nederlandse IBAN-bankrekening en alleen voor betaling van het gehele lesgeldbedrag. )  


Wanneer ik besluit mij binnen drie maanden na ontvangst van de proefles voor deze cursus in te schrijven wordt de betaling van de proefles met het lesgeld van de betreffende cursus verrekend.